Menu

bouwen met Bouma's

Belevenissen van Herman


Kan een hond kleur onderscheiden?
Bij ons guest house loopt een hond rond die ons regelmatig vergezeld als wij een stukje gaan lopen. Hij rent achter de auto aan als wij naar het werk rijden, hij komt bij ons liggen als wij na een drukke dag even tijd vinden om te relaxen. Soms weet hij mij op kantoor  te vinden en komt dan gezellig onder mijn bureau liggen.

Hij doet dit al een aantal jaren. Wat is daar zo bijzonder aan vragen jullie je misschien af. Hij doet dit alleen bij blanken! De eigenaar van de hond was een blanke en heeft hem hier aan de goede zorg van Victor achtergelaten.

De vraag is nu: ziet hij dat wij blank zijn? Ruiken kan hij het zeer zeker wel, maar daar heb je ook geen hondenneus voor nodig!


Paspoort
Een simkaart kopen is in Zambia nogal omslachtig. Je moet de aankoop laten registreren en daarvoor heeft men een kopie van je paspoort nodig. Geen probleem, ze doen het waar je bij staat. De dame achter de balie bestudeert mijn paspoort, kijkt mij aan, richt haar blik nogmaals op het document en vraagt mij dan, vertwijfelt, of de geboortedatum in mijn paspoort wel juist is.

Natuurlijk klopt mijn geboortedatum! Mijn dag kan niet meer stuk, dat is duidelijk.