Menu

bouwen met Bouma's

Bouwers bedankt !


Tijdens de jaarlijkse stichtingsvergadering 5 november jl. in de Jouwer werden de bouwers/leraren Antoon Haagen en Piet Mous en co├Ârdinator/ fotograaf Herman Bouma uitvoerig bedankt voor hun inzet gedurende 6 weken in Kaoma. Zij ontvingen een fraai cadeau, dat inmiddels een traditie is en dus geen verrassing meer. Een fotoboek dat een beeld geeft van hun verblijf in Zambia, samengesteld door Herman. Voor hem is het dus eigenlijk een sigaar uit eigen doos.Voor de echtgenotes was er een mooi boeket bloemen. Helaas was Jitske Mous verhinderd om ze zelf in ontvangst te nemen maar Piet deed dit graag voor haar.

Naast het bedanken van de vrijwilligers die dit jaar enkele weken hun handen uit de mouwen staken in Zambia was er een uitvoerig beeldverslag van alle activiteiten van BmB in Zambia dit jaar. De bouw van de 3 klaslokalen voor de school in Longe (door BmB gefinancieerd, door lokale bouwers uitgevoerd) en het opleidingsproject van de bouwers/leraren Haagen en Mous. De zes deelnemers aan deze korte cursus ontvingen bij het afronden daarvan een certificaat.

De vergadering werd ook geïnformeerd over het mogelijke project in 2018. Daar is nu nog geen keuze in gemaakt, omdat het sterk afhangt van de inkomsten van de stichting.