Menu

bouwen met Bouma's

Project 2017 Longe


In 2017 worden er in Longe drie klaslokalen gebouwd. In 2013 werden hier ook drie klaslokalen gebouwd. Het was de bedoeling om het jaar er op nogmaals drie klaslokalen te bouwen. Er was echter geen toestemming om de oude lokalen af te breken. Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar de oude school is afgebroken en nu worden er dit jaar drie nieuwe lokalen gebouwd. Om alle kinderen onder te kunnen brengen zijn er zeker nog twee lokalen nodig. Mogelijk dat deze in 2018 gerealiseerd kunnen worden.
 


Omdat er erg veel regen viel in de periode januari-februari, als de stenen gemaakt worden, is de kwaliteit van de stenen erg goed. Ze moeten nl. niet te snel drogen. In april is men begonnen met de bouw en de verwachting is dat in juli de lokalen klaar zijn en overgedragen kunnen worden aan de staat.

Op 23 juni jl. zijn Antoon Haagen en Piet Mous naar Zambia vertrokken. Herman Bouma is dan al in Kaoma. Antoon en Piet hoeven niet bij bouw van  de school te helpen. Zij zullen jonge bouwvakkers de kneepjes van het vak leren. Onder het motto: Leer het mij zelf doen!