Menu

bouwen met Bouma's

Vrijdag 17 juli – Stroomvoorziening


Wij zitten vandaag op water en droog brood! Nee, wij zitten niet achter kippengaas en dragen ook geen oranje overall met op de rug het woord ‘Prisoner’. Wij zitten gewoon thuis aan het ontbijt. Er zijn problemen met de stroom voorziening in Zambia. In de Kariba River is een stuwdam gebouwd, maar helaas is het waterpeil  in de rivier nu te laag om voldoende stroom op te wekken en dus zitten wij op dit moment zonder stroom. 

De elektriciteitsmaatschappij Zesco heeft namelijk in al zijn wijsheid besloten dat de stroom over het land verdeeld moet worden. Daarvoor is Zambia in secties verdeeld. Elke sectie krijgt iedere dag 5 uren lang geen stroom geleverd. De stroomloze periode verschilt van dag tot dag. Vandaag is  in Kaoma vanaf 05.00 uur tot 10.00 uur geen stroom, dus is er voor ons vanmorgen geen koffie en geen gebakken ei. 

Om het voor de klant gemakkelijker te maken hanteert Zesco elke week hetzelfde schema. Dus volgende week zitten weer op water en droog brood. Geen groot probleem natuurlijk, hooguit een beetje lastig. Op sommige dagen kunnen we pas  ‘s avonds om 20.30 uur warm eten. 

Bericht van Herman vanuit Kaoma waar geen wolkje aan de lucht is! Hij groet, mede namens Johan, Mans en Harm, alle volgers in Nederland.